Diner recept BULGAR

Diner recept  BULGAR

Bulgur met feta en granaatappelpitjes​

Allergenen 1) Gluten 7) Melk/lactose

Ingrediënten 4P

Aubergine  2

Paprika 1⅓

Volkoren bulgur (g) 1) 335

Oregano (tl) 2

Granaatappel 1

Rucola (g)  110

Feta (g) 7) 125

Koriander (takjes) 4

Groentebouillon (ml)* 675

Olijfolie (el)*  2

Extra vierge olijfolie (el)*  2

Zwarte balsamicoazijn (tl)*  2

Peper & zout* Naar smaak

 

1 Snijd de aubergine in plakken van maximaal een ½ cm dik en snijd de paprika in dunne parten. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur.

2 Verhit de olijfolie in de koekenpan, bak de aubergine 2 – 3 minuten aan elke kant op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Haal de aubergine uit de pan en bewaar in de saladekom. Bak daarna de paprika 4 minuten op hoog vuur en bewaar bij de aubergine in de saladekom.

3 Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 8 - 10 minuten droog. Voeg daarna de oregano toe en roer de korrels met een vork los. Laat de bulgur zonder deksel uitstomen.

4 Snijd ondertussen de granaatappel en haal de pitjes uit de schil. Scheur de rucola klein en verkruimel de feta. Voeg de rucola, het grootste deel van de feta en het grootste deel van de granaatappelpitjes bij de groenten in de saladekom.

5 Schep voorzichtig de bulgur door de salade en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

6 Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta en granaatappelpitjes. Hak de koriander fijn en strooi over de maaltijd.

 

Voedingswaarden 535 kcal calorieën | 20 g eiwit | 61 g koolhydraten | 18 g vet, waarvan 6 g verzadigd | 22 g vezels